Asiatiska kycklingfärsbiffar som är enkla att göra men för det imponerar på dina gäster. Hettan i biffarna kan regleras med mer eller mindre chili och ingefära.
Ingredienser:
600 g kycklingfärs · 1 citrongräs · 1-2 chili · 2 vitlöksklyftor · 30-50 g ingefära · 1 tsk örtsalt (recept på mitt örtsalt har ni här, men det går att ersätta med annat örtsalt alt vanligt salt) · 2 ägg · 2 msk ströbröd · ca 2 dl sesamfrö (till panering)
Sås:
1/2 dl limesaft · 1 dl japansk soya · 1 dl mango chutney · 3 tsk sesamolja
Tillbehör:
ris · blandad sallad
Gör så här:
Vispa äggen lätt och blanda med ströbrödet. Skala ingefäran och riv den, krossa citrogräset och hacka det mycket fint, hacka chili fint och pressa vitlöksklyftorna ner i smeten. Blanda ner örtsalt och kycklingfärs. Forma biffar av smeten och vänd dem i sesamfrön. Hetta upp ett stekjärn och stek biffarna i olja på medelvärme.
Blanda ingredienserna till såsen.
Servera biffarna med ris och sallad samt såsen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar