måndag 12 februari 2018

Filmjölksbröd


Filmjölksbröd har blivit väldigt populära, både för att de är goda och för att de är snabba och enkla att göra. Denna variant av filmjölksbröd har dock ett extra steg där kornen och fröna skållas. Detta gör att brödet blir saftigare. Väl värt mödan enligt mig.


Ingredienser:

9 dl grahamsmjöl · 2 dl vetemjöl special fullkorn · 3 dl 4-kornskross · 4 dl blandade frön (t.ex. solrosfrö, chiafrö, linfrö, pumpafrö) · 3 tsk salt · 3 tsk bikarbonat · 0,5 dl mörk sirap · 1 l filmjölk · 6 dl kokande vatten


Gör så här:

Koka upp vattnet och häll det över 4-kornkrossen och de blandade fröna. Vad du väljer för frön är upp till dig, fungerar med 4 dl solrosfrön om du vill det såväl som lika blandning av solrosfrö, chiafrö, linfrö och pumpafrö. Låt stå och dra minst några timmar men gärna över natten.

Sätt ugnen på 175. Blanda alla ingredienser. Smörj 2 formar och bröda med t.ex. sesamfrö. Fördela smeten i formarna och grädda i ca 1,5 h.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...