söndag 18 februari 2018

Maräng med choklad & hasselnötter


Stora frasiga maränger med lite segt i mitten och med ljuvlig choklad och hasselnötter - kan det bli bättre? Knappas! Lätta att göra, testa själv!


Ingredienser:

4 äggvitor
2 dl socker
1 krm ättika
1,5 dl hackade hasselnötter
Chokladsås (chokladsås som man har på glass fungerar fint, eller gör egen)

Gör så här:

Vispa äggvitorna med elvisp i en rostfri bunke tillsammans med hälften av sockret och ättiksspriten, ca 2 minuter på medelhastighet.
Tillsätt resten av strösockret och vispa på hög hastighet till en fast maräng, ca 2 minuter.
Hacka hasselnötterna och vänd ner dem (spara gärna lite att dekorera marängerna med). Ringla ner lite chokladsås och vänd väldigt försiktigt ner det. Det ska inte blandas helt.
Klicka ut klickar på en bakplåtsklädd plåt. Grädda i 125 grader i ca 1 timme. Stäng av ugnen men låt marängerna stå på eftervärme i ca 30 minuter till.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...