fredag 18 november 2016

Ingefärsshot - håller dig frisk!

Det har nog inte undgått någon att ingefära är nyttigt. Ingefära hjälper mot mängder av besvär med hjärtat, hjärnan, magen och lederna. 5 anledningar att äta ingefära varje dag hittar du här

Tillsätter man då dessutom chili så ökar förbränningen, citron så får vi c-vitaminer och honung så får vi ökat motståndskraft och läkande effekt. Bäst effekt har Manukahonungen som nästan kan liknas med antibiotika. Mer om honungens läkande egenskaper hittar du här

Så tar vi med oss allt det här är det inte svårt att inse att Ingefärsshot är rena dunderkuren och håller er friska i dessa förkylningstider! I många recept ser man att man kokar ingefäran men gör inte det - kokar du ingefäran förlorar den en hel del av sin kraft, likaså tåler inte houngen värme över 40 rader. 


Ingefärsshot - recept


Ingredienser:

250 g färsk ingefära · 1 l vatten · ½ dl honung · 2 st citroner · 1 -2 st chili

Gör så här:

Riv ingefäran grovt med skalet på, hacka chilin och lägg det i vattnet. Värm upp (men aldrig över 60 grader) i 20 minuter. Koka ej då detta gör att delar av allt det nyttiga försvinner. Är man rädd att det blir för starkt kan chilin uteslutas, men jag gillar när det hettar till. Har man tid och ork kan man låta det stå och dra över natten men det går att sila den redan efter 20 minuter.

Sila av ingefäran och blanda i honungen medan det fortfarande är ljummet (40 grader,är det varmare förstör du de nyttiga ämnena i honungen)

Låt svalna och pressa sedan i citronerna. Sila och häll i en flaska.
Förvara i kylskåpet. Det håller utan problem 1 månad i kylen.

Ta en shot varje morgon (ca 6cl) och du håller dig frisk!

2 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...