Finns det något godare än superkrispiga kycklingbitar med saftig insida? Prova att panera med cornflakes så blir det just så krispiga. Jag skulle säga att cornflakes är betydligt bättre att panera med än panko. Här serveras de krispiga kycklingbitarna med en fräsch råkostsallad med asiatiska smaker.
Ingredienser:
4 kycklingfiléer · 3 dl krossade cornflakes · 1 dl mjöl · 2 ägg · Salt & peppar
Råkostsallad:
500g morötter · 500g rödbetor · 1 äpple · 3 msk färskpressad limejuice · 2 msk japansk soja · 2 msk rapsolja · 1 msk honung · 2 tsk sesamolja · 1-2 chili, finhackad · 2 msk sesamfrön
Limesås:
Turkisk youghurt · 1 lime (skal & saft) · 1 tsk honung · Salt & peppar
Gör så här:
Dela kycklingfiléerna i bitar (ca 5 bitar/filé). Blanda mjöl med salt och peppar. Vispa äggen lätt. Vänd kycklingbitarna i mjölet, doppa det i ägget och vänd sedan i de krossade cornflakes (jag brukar krossa cornflakes genom att lägga dem i en plastpåse och sedan banka på den med en kavel)
Riv morötterna, rödbetorna och äpplet på den grova sidan av rivjärnet. Blanda dressingen och häll över råkosten, blanda runt. Strö över sesamfröna.
Blanda turkisk yoghurt med rivet limeskal och saften från en lime, smaka av med honung och salt & peppar.
Hetta upp ett stekjärn, använd ganska rikligt med matfett (olja eller smör) och stek kycklingen. Servera med råkostsalladen. Önskar du mer matighet så fungerar ris fint till rätten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar