onsdag 23 oktober 2019

Kålsoppa med kycklingfrikadeller


Kål är både gott och nyttigt, faktum är att det är en av de mest näringstäta grönsaker som finns och innehåller massor med C-vitaminer och antioxidanter. Dessutom är det billigt. Här gör jag en god kålsoppa med läckra små kycklingfrikadeller.


Ingredienser:

1/2 huvud spetskål (eller vitkål) · 2 morötter · 1 liten purjolök · 2 vitlöksklyftor · 1,5-2 l vatten · 2 kycklingbuljongtärningar · 1 grönsaksbuljongtärning · 1 msk sirap · 1 krm chiliflakes · 1 tsk timjan · 1 msk ljus soya
Kycklingfrikadeller: 500 g kycklingfärs · 1 ägg · 1/2 dl ströbröd · 2 vitlöksklyftor · 1-2 tsk grekisk salladskrydda (eller mixad örtkrydda) · Salt & peppar

Gör så här:

Hacka kålen grovt, skär moroten i slantar, strimla purjolöken och finhacka vitlöken. Bryn grönsakerna lätt utan att de tar färg i en stor kastrull. Häll på vattnet, buljongtärningar, sirap, soya och kryddor. Låt koka i ca 15 minuter.
Blanda under tiden smeten till frikadellerna och rulla små köttbullar. Fukta händerna med kallt vatten när du ska rulla dem så går det lättare. Lägg dem försiktigt ner i soppan och låt sjuda i ca 10 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...