Väldigt fräsch och lättlagad rätt, dessutom full av nyttigheter! Kan varmt rekommendera detta recept som fått tummen upp av alla i familjen.
Ingredienser:
4 kycklingfiléer · 200g grönkål · 3 dl bulgurblandning (färdig blandning från Risenta med bulgur, gröna linser & pumpakärnor) · 2 avokado · 1 dl citronsaft · 1/2 dl olivolja · parmesan · salt & peppar
Gör så här:
Laga bulgurblandningen enligt förpackningen.
Skär bort den hårda mittnerven på grönkålsbladen och strimla dem sedan grovt. Lägg i en skål och häll över citronsaft och olivolja. Masera in dressingen i bladen så att de mjuknar. Tärna avokadon och blanda i.
Dela kycklingfilerna på längden så att de blir hälften så tjocka. Salta och peppra fileerna och stek dem sedan på medelvarmt stekjärn tills de är genomstekta.
Blanda ner bulgurblandningen i salladen, riv över lite parmesan och servera det till kycklingen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar