söndag 14 oktober 2018

Pulled beef med picklad rödkål

Fantastisk god pulled beef som är gjord med sous vide teknik. Självklart går det utmärkt att göra även i ugnen om man föredrar det. Jag ska försöka förklara båda varianterna. Jag serverar det i brioche bröd och med lite sallad och picklad rödkål. Supergott!

Ingredienser:

1 kg högrev
Rub: 1 tsk paprikapulver · 1 tsk rökt paprikapulver · 1 tsk vitlökspulver · 1 tsk farinsocker · 0,5 tsk chiliflakes · 0,5 tsk salt · 0,5 tsk spiskummin
1 burk coca-cola · ev en skvätt whisky
Picklad rödkål: 1/4 rödkålshuvud · 1 dl vatten · 1 dl socker · 1 dl ättika 12% · 0,5 tsk malen ingefära

Gör så här:

Blanda ihopa alla kryddorna och massera in dem i köttet. Låt gärna köttet marineras över natten. Bryn köttet på ett hett stekjärn.

Sous Vide: Vacumförpacka köttet efter att du brynt det. Lägg den i vattenbad, 85 grader i 24h.

I ugnen: Lägg det brynta köttet i en ugnsfast form med lock. Häll 1 burk coca-cola i formen och sätt in den i 125 grader i 8 h.

Picklad rödkål: Strimla rödkålen fint med en mandolin. Koka upp vatten, socker, ättika och ingefära så att sockret löser sig. Häll det över rödkålen och låt det stå och dra.

Häll vätskan som bildats av köttet i en kastrull. Om du inte redan hällt i coca-colan så gör det, häll gärna i en skvätt whisky och låt vätskan koka ihopa och reduceras något. Dra isär köttet med ett par gafflar, det ska vara mört och mer eller mindre falla isär av sig själv. Häll över den reducerade vätskan och blanda.

Servera med brioche bröd, antingen köpta eller hembakade. Recept på Briochebröd hittar du här. Samt sallad och den picklade rödlöken. Servera gärna även en god bbq sås till. Köp i affären eller gör den här.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...