Idag åt vi en supergod thai kycklinggryta med kokosmjölk och nudlar. Hur stark man vill ha den är lätt att styra med mängden chili. Grytan toppas sedan med hackade jordnötter för att få lite crunch.
Ingredienser:
3 kycklingfiléer · 6 dl vatten · 1 hönsbuljongtärning · 2 msk fisksås · 2 msk strösocker · 1-2 chili · 1 lime · 50 g färsk ingefära · 2 vitlöksklyftor · 1 burk kokosmjölk · 1/2 purjolök · 1 röd paprika · 150 g nudlar · 200 g haricots verts · 3 morötter ·2 tsk sesamolja ·1 msk sesamfrö · jordnötter
Gör så här:
Koka upp vattnet med buljongtärningen, fisksås, strösocker, chili (finhackad), lime (finrivet skal samt saften från halva),ingefära (riven) och vitlöken (pressad). Strimla kycklingfileerna och lägg ner i grytan. Låt koka ca 5 minuter. Blanda ner kokosmjölken, lägg i nudlarna samt den strimlade paprikan och purjon. Låt det koka upp och dra sedan kastrullen från plattan och låt den stå och dra i ca 5 minuter.
Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull, skär morötterna i stavar och lägg i vattnet, koka ca 5 minuter, lägg i haricots verts och koka ett par minuter till. låt vattnet rinna av och smaksätt sedan med sesamolja och lite sesamfrön.
Hacka jordnötterna grovt och servera till grytan och de sesamsmaksatta grönsakerna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar