Poké bowl har blivit en stor trend och dyker upp i flera olika varianter. Men ursprungligen är det streetfood från Hawaii och består av rundkornigt ris, olika grönsaker, frukt och marinerad rå fisk. Smakmässigt påminner det lite om sushi.
Ingredienser:
1 dl japansk soja · 4 tsk sesamolja · 1 msk rostade sesamfrön · 2 krm chiliflakes · 2 tunt skivad salladslök · 400 g tärnad lax · 4 portioner rundkornigt kokt risTopping:
avokado · rädisor · mango · gari · sojabönor · picklad rödlök · rostade sesamfrö · srirachamajonnäs (blanda 1 dl majonnäs & 2 msk srirachasås)
Gör så här:
Koka riset enligt anvisningarna på paketet.
Blanda soja, sesamolja, sesamfrön, chiliflakes och salladslök. Tärna laxen och blanda i marinaden. Låt dem marinera i minst 15 min.
Lägg riset i botten av skålen, toppa sedan med fisk och grönsaker. Strö över lite rostade sesamfrö och en klick srirachamajonnäs.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar