tisdag 9 oktober 2018

Chilipasta (typ Sambal Oelek)


Jag har här valt att göra chilipasta av habanero som är en ganska stark chili, således blir även chilipastan stark. För att mildra chilipastan lite samt att tillföra fräschör och viss sötma har jag i ett äpple. Äpple finns inte i tex Sambal oelek men jag tycker den passar fint in, vill man kan uteslutas äpplet och då få en mer traditionell chilipasta. Det går också bra att välja någon annan chilisort om man fördrar det. Tänk på att chilipastans styrka beror på vad för chilisort du använder.



Ingredienser:

10-15 habanero (eller annan chili) · 1/2 gul lök · 4-5 vitlöksklyftor · 1 litet äpple (kan uteslutas) · 1 msk vinäger · 1 msk vatten · Salt

Gör så här:

Grovhacka chili, lök, vitlök och äpple, lägg i en liten kastrull och koka upp tillsammans med vinägern och vattnet. Koka under lock i ca 20. Mixa med en stavmixer och förvara på väl rengjorda burkar. Förvara i kylskåp.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...