tisdag 22 november 2016

Thaisoppa

För mig är soppa riktig höst och vintermat, på sommaren smakar det inte lika gott. Men vad passar bättre än en kopp värmande soppa när höstrusket viner utanför dörren? Den här receptet är en Thaisoppa med klar buljong och fylld av kryddiga smaker. Den är ganska stark men jag gillar när det hettar till lite. Såklart kan ni justera styrkan genom att välja en mildare chili. Om ni i familjen vill ha olika styrka så kan ni späd ut den med lite extra kycklingbuljong till dem som vill ha en milda variant. Testa, jag tror att ni kommer att gilla den, och bäst av allt - den är snabb och enkel att göra!



Ingredienser:

400 g kycklingfilé · 250 g glasnudlar · 1 röd paprika · 1 stor morot · 15 gram ingefära · 3 vitlöksklyftor · 2 chili (välj gärna en stark sort såsom piri-piri) · 3 tärningar kycklingbuljong · 2 msk fisksås · 3 tsk röd currypasta · 1,25 liter kranvatten · 0,5 st lime · 1 dl hackad färsk koriander · 1 dl salladslök


Gör så här:

Låt vatten koka upp tillsammans med buljong, pressad vitlök, riven ingefära, fisksås, currypasta och finhackad chili.
Strimla grönsakerna och kycklingen. Lägg i kycklingen och moroten och låt det sjuda i några minuter.
Lägg ner nudlarna och paprikan och sjud i ca 5 minuter.
Strö över salladslök och koriander samt pressa limen och blanda i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...