torsdag 24 november 2016

Fisksoppa


Att fisk är nyttigt och att vi bör äta det 2-3 gånger i veckan vet nog alla men långt ifrån alla gör det. Vi försöker äta fisk 1 gång i veckan men det är sällan det blir oftare än så. Största anledningen är att en i familjen inte gillar fisk. Det är endast ett fåtal fiskrätter jag kan förmå henne att äta. Fisksoppa har vi provat med förr men det har inte varit så populärt. Men skam den som ger sig, så denna gång har jag försökt göra ett väldigt enkelt recept med rena smaker. Och det fungerade - full pott av alla i familjen!





Ingredienser:

400 g torsk (går bra med fryst) · 2 morötter · 3 palsternackor · 2 potatisar · 1/2 purjolök · 3 msk fiskfond · 1 l vatten · 2,5 dl grädde · 1 sk gurkmeja · 1 msk nora (mald spansk mild chili) · Dill · Chiliflakes

Gör så här:

Tärna morot, palsternacka och potatis i lagom stora bitar (ca 2x2 cm tycker jag är lagom)
Koka upp vatten, fiskfond och kryddor. Lägg ner rotfrukterna och låt koka ca 5 minuter.

Dela fisken i bitar och skiva purjolöken. Vänd försiktigt ner detta i soppan och låt det sjuda svagt i några minuter.

Rör försiktigt ner grädden och smaka av med dill och chiliflakes!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...