Tacopaj är en högt älskad klassiker som går hem hos både barn och vuxna. Väljer man att göra den med en pajdeg av kikärtor så är den dessutom ett riktigt nyttigt val.
Ingredienser:
Pajdeg: 3 dl
kokta kikärtor ·
2 msk
olivolja/kokosolja · 3 msk
mandelmjöl (majsmjöl eller vetemjöl) · några
nypor salt
Fyllning: 500 g
nötfärs · 1
gul lök · 1
påse taco spice mix ·
1,5 dl vatten · 2
msk jalapeños · 1
burk majs · 2 st
ägg · 2,5
dl crème fraich ·
1 tsk salt · 1
tsk paprikapulver ·
3 st tomater · 3 dl
riven ost
Gör så här:
Mixa ihop alla ingredienser till pajdegen med en stavmixer. Tryck
ut degen i en pajform, nagga lätt med en gaffel. Har man tid kan man ställa in
den i kylskåpet en stund (10-30 min).
Förgrädda pajskalet på 200 grader i ca 20 minuter.
Bryn köttfärs och lök i lite smör
eller olja. Tillsätt kryddmix och vattnet. Rör om. Låt sjuda på svag värme
10-15 min eller tills vattnet kokat in. Rör om då och då. Tillsätt jalapeños
och majs.
Blanda ägg och cremé fraich, smaksätt
med salt och paprikapulver.
Lägg köttfärsfyllningen i pajskalet
och häll över äggstanningen. Skiva tomaterna. Fördela tomatskivorna ovanpå och
strö till sist över osten.
Sätt ugnen på 200 grader och grädda
pajen i 15-20 min eller tills osten smält och fått fin färg.
Servera med en fräsch sallad och en klick gräddfil!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar