måndag 19 juni 2017

Pizza bianco con formaggio chèvre

Jag tänkta att vi kör ett pizzarecept till när vi ändå är igång! Även denna gång blir det en Pizza bianco, denna gång med chevre, päron och hasselnötter. Supergott!
Ingredienser:


Pizzadeg (recept hittar du här) · 2,5 dl crème fraîche  · 300g chévre · 3 päron · 100g hasselnötter · 2 tsk flytande honung · Svartpeppar · Flingsalt · Olivolja

Gör så här:


Gör pizzadegen enligt detta recept. Bäst blir om du gör pizzadegen dagen innan och låter den jäsa över natten. Har du väldigt bråttom finns även färdiga pizzadegar att köpa i mataffären.

Starta grillen och lägg på pizzastenen. Låt den bli riktit varm.

Baka ut pizzadegen antingen i fyra runda pizzor eller i två rektangulära ”familjepizzor”. Tänk på att de ska passa den pizzasten du har. Lägg den utbakade pizzan aningen på en pizzaspatel eller en bakplåt (jag brukar ha bakplåtspapper under för att underlätta när man för över den till pizzastenen)

 Bred crème fraîche över pizzabotten. Skiva päronen och chévren tunt och bred över pizzan. Hacka hasselnötterna grovt och rosta dem i en het panna innan de strös över pizzan. Avsluta med lite tunt ringlad honung och några varv med svartpepparn och lite flingsalt. Pensla gärna kanten med olivolja.

Sänk grillens temp till 220-250 grader (har du gasgrill så låtde yttre brännarna vara på mella – hög temp och mittbrännaren avstängd)

För försiktigt över pizzan på den varma stenen, jag brukar låta bakplåtspappret följa med över till stenen.

Grädda så här i ca 5 minuter (under lock). Se om pizzan ser färdig ut, lyft lite på den och kontrollera botten så den inte blir bränd. Låt den ev grilla ett par minuter till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...