söndag 18 juni 2017

Pizza bianco agli asparagi

De senare åren har det ju blivit väldigt populärt med sk Pizza bianco, dvs vit pizza. Det innebär helt enkelt att man utsluter tomatsåsen och istället brer på ricotta eller crème fraiche. Här bjuder jag på receptet på en Pizza bianco med sparris, supergod! Här gör jag den på grillen för det tyker jag blir absolut bäst men såklart kan du även göra den i ugnen.


Ingredienser:


Pizzadeg (recept hittar du här) · 2 knippen grön sparris · 2,5 dl västerbottenost · 2,5 dl crème fraiche · 2 tsk flytande honung · Svartpeppar · Flingsalt · Olivolja

Gör så här:


Gör pizzadegen enligt detta recept. Bäst blir om du gör pizzadegen dagen innan och låter den jäsa över natten. Har du väldigt bråttom finns även färdiga pizzadegar att köpa i mataffären.
Starta grillen och lägg på pizzastenen. Låt den bli riktit varm.
Baka ut pizzadegen antingen i fyra runda pizzor eller i två rektangulära ”familjepizzor”. Tänk på att de ska passa den pizzasten du har.
Lägg den utbakade pizzan aningen på en pizzaspatel eller en bakplåt (jag brukar ha bakplåtspapper under för att underlätta när man för över den till pizzastenen)
Blanda västerbottenost, crème fraiche och honung. Bred ut det över pizzabotten. Bryt ev av den nedre torra delen på sparrisen. Om sparrisen är tjock, dela den på längden och lägg dem över pizzan.

Ringla lite olivolja över pizzan och strö över lite flingsalt och nymalen svartpeppar.

Sänk grillens temp till 220-250 grader (har du gasgrill så låtde yttre brännarna vara på mella – hög temp och mittbrännaren avstängd)

För försiktigt över pizzan på den varma stenen, jag brukar låta bakplåtspappret följa med över till stenen.
Grädda så här i ca 5 minuter (under lock). Se om pizzan ser färdig ut, lyft lite på den och kontrollera botten så den inte blir bränd. Låt den ev grilla ett par minuter till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...