lördag 17 juni 2017

Pizza al SalameUnderbara härliga sommar som äntligen är här! Plötsligt vill man bara vara ute och all matlagning ska ske på grillen. Och det finns ju så otroligt mycket mer än kött man kan grilla – tex pizza! Pizza på grillen blir så oerhört gott och blir så likt stenugnsbakat man kan komma. Det enda du behöver ha är en grill och en pizzasten!

Pizza

Ingredienser:

Pizzadeg (recept hittar du här) · Tomatsås (recept hittar du här) · 150g Salami · 2-3 Mozzarellabollar · 1 Rödlök · Oregano · Svartpeppar · OlivoljaGör så här:

Gör pizzadegen enligt detta recept. Bäst blir om du gör pizzadegen dagen innan och låter den jäsa över natten. Har du väldigt bråttom finns även färdiga pizzadegar att köpa i mataffären.

Koka ihopa en god tomatsås – recept hittar du här.

Starta grillen och lägg på pizzastenen. Låt den bli riktit varm.

Baka ut pizzadegen antingen i fyra runda pizzor eller i två rektangulära ”familjepizzor”. Tänk på att de ska passa den pizzasten du har. Lägg den utbakade pizzan aningen på en pizzaspatel eller en bakplåt (jag brukar ha bakplåtspapper under för att underlätta när man för över den till pizzastenen)

Bred ut tomatsåsen, lägg på skivad rödlök, salamiskivor och mozzarellabitar. Strö över oregano och peppar. Pensla pizzakanten med lite olivolja.

Sänk grillens temp till 220-250 grader (har du gasgrill så låtde yttre brännarna vara på mella – hög temp och mittbrännaren avstängd). För försiktigt över pizzan på den varma stenen, jag brukar låta bakplåtspappret följa med över till stenen. Grädda så här i ca 5 minuter (under lock). Se om pizzan ser färdig ut, lyft lite på den och kontrollera botten så den inte blir bränd. Låt den ev grilla ett par minuter till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...