onsdag 9 augusti 2017

Högrevsburgare med avokadosalsa och hembakta hamburgerbröd


Högrevsburgare med hembakat hamburgerbröd är ju bara så fantastiskt gott! I detta recept har jag en supergod avokadosalsa till som fint balanserar smakerna. Man kan själv styra hur stark man vill ha den genom att ta mer eller mindre tabasco och sedan balansera upp detta med honungen. Smaka av så du får den perfekt!


Hembakta hamburgerbröd:

2,5 dl vatten  · 0,5 dl mjölk · 6 g torrjäst · 2 msk socker · 2 tsk salt · 1 ägg · 50 g smör · 9 dl vetemjöl

Gör så här:

Smält smör och tillsätt vatten och mjölk, värm till 40 grader.
Blanda torra ingredienser, jäst, mjöl, socker och salt
Blanda de torra ingredienserna med vätskan och ägget, arbeta i maskin i 10 min.
Låt degen jäsa i 1-2 h, baka ut 8-10 bröd och låt jäsa 1 h till.
Spraya med vatten och baka av i ugn i 220 grader ca 8 minuter.

Högrevsburgare med avocadosalsa:

600 gr högrevsfärs · Salt & Peppar

1 pkt bacon · 4 skivor cheddarost · Sallad · Bifftomat · Majonäs eller hamburgerdressing
1 avocado · 10 romantica tomater · 1/2 rödlök · 1 paprika · 1 chili · 1 klyfta vitlök · Citronsaft · 1 skvätt honoung · olivolja · Några droppar tabasco · Salt & peppar

Gör så här:

Forma färsen till 4 hamburgare, salta och peppra.
Grilla på grillen eller stek i järn på hög värme. Låt gärna dem vara lite rosa i mitten.
Stek baconen, skölj salladen och skär upp tomaten
Salsa: Skölj och tärna tomat, paprika och avocado. Skala och finhacka rödlök och chili. Blanda i en skål och häll över citronsaft, honung, tabasco, olja, salt och peppar.
Montera ihopa din burgare och njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...