lördag 11 augusti 2018

Habanero chilisås med tomat

Habanero är en av de populäraste chilisorten. Den är ganska stark och kan uppnå ca 350.000 scoville. 




Här fungerar det inte att göra en sås med bara habanero i, det hade blivit alldeles för starkt. Jag har därför valt att göra en tomatbaserad chilisås och på så vis ta ner styrkan. Detta blir för det en ganska stark chilisås så använd den med försiktighet.

Ingredienser:

100 g habanero · 500 g tomater · 3 vitlöksklyftor · 1 dl rårörssocker · 0,5 dl balsamvinäger · 2 dl vatten



Gör så här:

Hacka habaneron grovt och rosta den sedan i ett medelhett stekjärn i ca 5 minuter. Var försiktig när du rostar dem för röken kan vara väldigt stark och ge hosta.

Hacka vitlöken ochh tomaterna grovt och rör ner dem. Tillsätt och sockret, låt det smälta under omröring. Häll sedan på vinägern och vattnet och låt det småputtra i ca 10 minuter.

Häll över i en mixer och mixa den slät. Häll upp på väl rengjorda och steriliserade flaskor. Förvara i kylskåp för bästa hållbarhet.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...