söndag 18 december 2016

Lammkorv


Nedräkningen till jul är i full gång! Idag var det dags att stoppa korv - inte vanlig klassisk julkorv (eftersom jag tycker det är sådär roligt att äta...) utan min variant på julkorv - lammkorv! Underbar lammkorv med medelhavssmaker såsom vitlök, rosmarin och citron - fräscht och gott! Det här receptet passar inte bara till jul utan är även väldigt gott att grilla på sommaren och serveras med tzatziki och en fräsch sallad. 




Ingredienser:

400 g riven kall kokt potatis · 2 st rivna gula lökar · 5 st rivna vitlöksklyftor · 1 st citron, rivet skal · 800 g lammfärs · 300 g fläskfärs · 300 g blandfärs · 3 dl vatten · 1 dl olivolja · 1 msk salt · 2 tsk malen svartpeppar · 2 tsk chilipeppar · 2 tsk torkad rosmarin · 1 tsk torkad timjan · 3 m krokfjälster

Till ugnsstekning:

2 msk olivolja · 1 vitlök, krossade klyftor · 5 färska rosmarinkvistar · 1 st citron i skivor

Gör så här:

Skölj fjälstret ordentligt och låt det ligga i kallt vatten i några timmar (gärna över natten om du har tid). 

Riv potatis och gul lök på ett rivjärn i en rejäl bunke. Riv vitlök och citron med ett zestjärn eller på den fina sidan av rivjärnet. Blanda med övriga ingredienser. Provstek en klick av smeten i ett stekjärn. Smaka av. 

Montera på kvarnblock, köttkvarn och korvhorn på köksassistenten. Trä upp fjälstret på korvhornet och gör en knut i den andra änden. Fyll inte fjälstren för hårt och pressa ut all luft. Bind snöre mellan korvarna. 

Lägg korvarna i en långpanna. Ringla över olivolja, lägg på krossade vitlöksklyftor, rosmarinkvistar och citronskivor. Stek mitt i ugnen i 175 grader i cirka 30 minuter. Korvarna krymper när vätskan kryper ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...