fredag 18 oktober 2019

Omelettrulle med köttfärsfyllning

Supergod och lättlagad omelettrulle med köttfärs. Passar bra såväl på vardagar som till fredagsmyset. Fungerar även fint om man har över lite av tacofärsen eller köttfärsås. Går bra att förbereda i förväg och sedan bara gratinera precis innan servering. Om den är kall när man sätter in den för den sista gratineringen så tänk på att den behöver längre tid i ugnen. 




Ingredienser till ugnspannkakan:

6 ägg · 7 dl mjölk · 2 1/2 dl vetemjöl · 1 tsk salt · rapsolja/ smör till formen

Köttfärsfyllningen:

600 gram köttfärs · 1 fin hackad lök · 3 pressad vitlöksklyfta · 1 tsk paprikapulver · 1 tsk smoked paprikapulver · 100 gram philadelphiaost · 1 msk chilisås · 1msk tomatpure · 1 chili · 1/2 msk kinesisk soja · salt & peppar · 150g riven ost

Gör så här:

Ställ ugnen på 225 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en djup ugnsplåt och smörj det och kanterna med smör. Vispa ihop pannkaksmeten och häll i ugnsformen, grädda i ugnen i cirka 20 minuter, eller tills den får lite färg och har stannat till.

Fräs upp löken, vitlöken i en stekpanna och vänd ner färsen och bryn tills allt är genomstekt. Krydda upp färsen, vänd ner philadelphiaosten, tomatpuré, chilisåsen, kinesisk soja och låt sjuda upp.
Ta ut pannkakan, lägg ett bakplåtspapper på en skärbräda och vänd upp pannkakan där. Dra av bakplåtspappret som ni hamnar överst.

Bred färsen över pannkakan och strö över osten, spara lite ost till topping.
Rulla ihop pannkakan från kortsida till kortsida. Toppa med den sista osten och ställ in i mitten av ugnen i 10 minuter eller tills rullen är gratinerad.

Servera med en god sallad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...