tisdag 22 oktober 2019

Köttfärspiroger


Köttfärspiroger som älskas av alla. Går alldeles utmärkt att frysa in och plocka fram när man blir sugen. 



Ingredienser:


Degen:
25 g färsk jäst · 3 dl ljummet vatten · 1/2 dl rapsolja · 8 dl vetemjöl · 1 tsk salt · 1 tsk socker

Fyllningen:
500 g köttfärs · 1 gul lök · 1 morot · 3 vitlöksklyftor · 3 msk tomatpuré · 0,5 dl chilisås · 1 msk soja · 1 dl vatten · 1 msk torkad oregano · 2 tsk paprikapulver · 1 krm chiliflakes · Salt & peppar · 200 g riven ost

Pensling:
Ägg

Gör så här:


Degen: Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja, socker och salt. Häll i mjölet lite i taget och arbeta degen till en smidig deg, knåda ordentligt eller kör i matberedare. Täck över med en bakduk och låt jäsa 30-60 min (eller låt den kalljäsa i kylen över natten).

Fyllningen: Finhacka löken och riv moroten, hetta upp lite olja i en stekpanna , fräs dem mjuka. Tillsätt köttfärsen, vitlöken (pressad) och kryddorna och stek tills köttet är genomstekt. Häll i chilisåsen, tomatpuré, soya och vatten, låt småputtra ca 10-15 minuter. Smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor. Ställ åt sidan och låt det svalna lite innan du fyller pirogerna.

Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut ca15 cm runda plattor av degen. Lägg ett par matskedar fyllning på den ens sidan av degen och strö lite riven ost på fyllningen. Vik över den andra sidan, nyp ihopa kanten med en gaffel. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, pensla dem med ett uppvispat ägg. Grädda sedan mitt i ugnen i 12-15 min, eller tills de fått fin färg. Servera med en fräsch sallad.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...