fredag 12 oktober 2018

Vegetarisk lasagne

Vi försöker att äta vegetariskt ett par dagar i veckan och testar oss fram till olika vegetariska recept. Ikväll blev det en väldigt god vegetarisk lasagne.




Ingrediener:

16 lasagneplattor · 400 g spenat
Tomatsås: 2 burkar krossade tomater · 2 morötter · 1 stor gul lök · 6 vitlöksklyftor · 1 liten zucchini · 3 msk tomatpure · 1/2 habanero · 2 tsk salt · 2 msk hackad basilika · 1 tsk hackad timjan · 2 buljongtärningar · 2 dl vatten
Bechamellsås: 3 msk smör · 3 msk vetemjöl · 8 dl mjölk · 2 dl riven ost · salt & vitpeppar

Gör så här:

Koka ihopa tomatsåsen: Hacka löken och bryn den i en kastrull. Riv morötterna grovt och blanda även ner dem. Rör ner tomatpuren och låt den bryna en stund (var försiktig så den inte bränns vid) Riv zucchini och hacka habneron fint, blanda ner i kastrullen och tillsätt krossade tomater, vatten och kryddor. Låt småkoka i ca 15 minuter. Smaka av.
Bechamellsås: Smält smöret i en kastrull, rör ner vetemjölet. Späd med mjölken under vispning. Låt såsen koka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Lägg ihopa lasagnen: Börja med lite bechemellsås i botten av en form, varva sedan lasagneplattor, spenat, tomatsås och bechamellsås, avsluta med ett lager bechamellsås.

Sätt in i ugnen i 175 grader i ca 40 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...