lördag 11 augusti 2018

Chocolate Cherry Chilisås

Chocolate Cherry är en ganska mild chili med en låg hetta på 1000-5000 scoville. Till färgen är den läckert mörkbrun och den är rund i formen, till smaken liknar den paprika men med en viss hetta i smaken. Till skillnad från de flesta andra chilisorterna så växer den uppåt.


Av denna gjorde jag en lätt rostad chilisås som blir rund och mjuk i smaken. Passar utmärkt till grillat eller en god pastarätt. 



Ingredienser:
1l grovt hackade chocolate cherry chili (går att ersätta med andra milda chilisorter men självklart påverkas smaken av vilken chilisort som används) · 1 vitlök solo (eller 4 stora klyftor) · 2 tsk salt · 2 dl rårörssocker · 2 dl sherryvinäger · 2 dl vatten

Gör så här:

Hacka chilin i grova bitar. Hetta upp ett stekjärn till medelvärme och rosta chilibitarna där i ca 5 minuter. Hacka vitlöken grovt och rör ner den i stekjärnet samt strö över saltet, rör om. Häll över sockret och låt det smälta, rör så att det inte bränner fast. Häll över vinäger och vatten och låt det småputtra i ca 5 minuter. 
Häll det över i en mixer och mixa det slätt. Häll upp på väl rengjorda och steriliserade flaskor. Förvara i kylskåpet för bästa hållbarhet. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...