Av denna gjorde jag en lätt rostad chilisås som blir rund och mjuk i smaken. Passar utmärkt till grillat eller en god pastarätt.
Ingredienser:
1l grovt hackade chocolate cherry chili (går att ersätta med andra milda chilisorter men självklart påverkas smaken av vilken chilisort som används) · 1 vitlök solo (eller 4 stora klyftor) · 2 tsk salt · 2 dl rårörssocker · 2 dl sherryvinäger · 2 dl vatten
Gör så här:
Hacka chilin i grova bitar. Hetta upp ett stekjärn till medelvärme och rosta chilibitarna där i ca 5 minuter. Hacka vitlöken grovt och rör ner den i stekjärnet samt strö över saltet, rör om. Häll över sockret och låt det smälta, rör så att det inte bränner fast. Häll över vinäger och vatten och låt det småputtra i ca 5 minuter.
Häll det över i en mixer och mixa det slätt. Häll upp på väl rengjorda och steriliserade flaskor. Förvara i kylskåpet för bästa hållbarhet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar