tisdag 15 maj 2018

Rabarberkladdkaka


Det har blivit alltmer populärt med s.k. blond kladdkaka, dvs kladdkaka utan choklad eller kakao. Enligt mig är det supergott och passar perfekt med syrliga bär som hallon eller varför inte rabarber? Testa gärna denna supergoda rabarberkladdkakan, serveras med lite lättvispad grädde.


Ingredienser:

400-500 g rabarber · 150 g smör · 4 ägg · 3 dl socker · 3 dl vetemjöl · 1 msk vaniljsocker · 1 nypa salt

Gör så här:

Rensa rabarbern och dela i tunna stavar på ca 13 cm. Småstumparna som blir över hackas i mindre bitar och läggs med smöret i en kastrull och låt det smälta. Tag sedan av plattan och rör ner socker, vetemjöl, vaniljsocker, salt och ägg till en smet.

Smörj en pajform (28 cm i diameter). Häll smeten i formen och lägg rabarberstavarna i ett vackert mönster. Grädda i 20-25 minuter i 175 grader. Kakan ska vara kladdig i mitten. Tänk på att den stelnar lite när den svalnar. Pudra lite florsocker över och servera med lättvispad grädde!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...