Supergoda snurror med mild vitlöksmak från ramslöken tillsammans med smakrik ost och god sälta. Passar utmärkt till en god soppa eller varför inte som ett mellanmål.
Ingredienser:
25 g jäst · 3 dl ljummet vatten · 2 tsk salt · 1 msk socker · 3 msk olivolja · 7,5 dl vetemjöl
Fyllning:
50 g ramslök · 100 g smör · 100g riven lagrad ost (tex västerbottenost) · flingsalt
Gör så här:
Smula ned jästen i en bunke. Rör i lite av vattnet och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av vattnet, salt, socker, olja och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen i maskin tills den blir smidig och stark, ca 10 minuter. Låt degen jäsa i ca 45 minuter (till dubbel storlek)
Gör fyllningen: Hacka ramslöken väldigt fint eller kör i en mixer tillsammans med smöret.
Kavla ut degen till en rektangel, 30 x 40 cm. Bred över med smörblandningen och strö osten över. Vik degen på mitten så att fyllningen kommer på insidan. Dela i långa remsor (ca 10 st) och tvinna ihopa dem. Lägg på plåt med bakplåtspapper, täck med bakduk och låt jäsa i 30 min.
Sätt ugnen på 225 grader. Pensla snurrorna med lite vatten och strö över flingsalt. Grädda mitt i ugnen i 12-15 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar