tisdag 1 maj 2018

Brödsnurror med ramslök


Supergoda snurror med mild vitlöksmak från ramslöken tillsammans med smakrik ost och god sälta. Passar utmärkt till en god soppa eller varför inte som ett mellanmål.



Ingredienser:

25 g jäst · 3 dl ljummet vatten · 2 tsk salt · 1 msk socker · 3 msk olivolja · 7,5 dl vetemjöl

Fyllning:

50 g ramslök · 100 g smör · 100g riven lagrad ost (tex västerbottenost) · flingsalt

Gör så här:

Smula ned jästen i en bunke. Rör i lite av vattnet och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av vattnet, salt, socker, olja och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen i maskin tills den blir smidig och stark, ca 10 minuter. Låt degen jäsa i ca 45 minuter (till dubbel storlek)

Gör fyllningen: Hacka ramslöken väldigt fint eller kör i en mixer tillsammans med smöret.

Kavla ut degen till en rektangel, 30 x 40 cm. Bred över med smörblandningen och strö osten över. Vik degen på mitten så att fyllningen kommer på insidan. Dela i långa remsor (ca 10 st) och tvinna ihopa dem. Lägg på plåt med bakplåtspapper, täck med bakduk och låt jäsa i 30 min.

Sätt ugnen på 225 grader. Pensla snurrorna med lite vatten och strö över flingsalt. Grädda mitt i ugnen i 12-15 min.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...