Lingon- och vodkasill är ett nytt inslag på vårt julbord. Den har fräscha nordiska smaker av lingonen och lite extra sting av vodkan och svartpepparn.
Lag:
1 dl ättikssprit · 2 dl socker · 3 dl vatten
Inläggning:
2 burkar inläggningssill (420 gr) · 1 st rödlök · 125 g frysta lingon · 2 st lagerblad · 10 st krossade kryddpepparkorn · 10 st kryddnejlikor · 1/2 tsk grovmalen svartpeppar · 1 dl vodka
Gör så här:
Värm ingredienserna till lagen i en kastrull till sockret har löst sig. Blanda i lagerblad och kryddor. Låt svalna.
Skär sillen i bitar och skiva rödlöken. Varva sill, lök och lingon i en burk. Slå över vodkan och den kalla lagen, sätt på lock.
Låt stå minst 2 dygn innan servering.
Det blir 1 stor burk eller 2 små.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar