onsdag 11 januari 2017

Teriyaki- & sesamlax

Teriyaki har gått och blivit en liten favorit här hemma, barnen är väldigt förtjusta i det. Ibland blir det ju så att man fastnar i en viss typ av recept eller kryddning - just nu så är det många recept med Teriyaki som testas. Ett som var riktigt lyckade var det här receptet:




Ingredienser:

600 g lax · 1 dl teriyaki sås · 3 msk rostade sesamfrön · 100 g glasnudlar · 200 g sjögräsnudlar · 2 msk olivolja · 1 röd chilifrukt, finhackad · 0,5 purjolök · 150g sockerärtor · 2 vitlöksklyftor · 1 msk färsk ingefära · 1 lime · 0,5 msk sesamolja 0,5 dl japansk soya · 1 påse sallad · 1 kruka koriander

Gör så här:

Rosta sesamfröna i en torr panna på medelhög värme tills de blir gyllene.

Dela laxen i portionsbitar (4 bitar à 150 gram) och lägg på en plåt. Pensla dem med hälften av teriyakisåsen och toppa med rostade sesamfrön. Sätt in laxen i ugnen på 150 grader tills laxen når en innertemperatur på 50 grader i kärnan.

Koka glasnudlarna enligt anvisningarna på paketet. Häll av och klipp nudlarna ett par gånger så de inte blir så långa

Finhacka chili och finstrimla purjolöken och sockerärtorna. Fräs i olivolja på medelhög värme i ca 2 min och pressa sedan ner vitlöken. Rör runt.

Blanda de klippta glasnudlarna ner i lök-, sockerärt- och chilifräset och tillsätt hackad koriander, pressad lime, riven färsk ingefära, soya, sesamolja och hälften av teriyakisåsen. Blanda ner sjögräsnudlarna den sista minuter (ska bara bli varma, inte stekas). Smaka av!


Servera den ugnsbakade laxen med nudelsalladen och grönsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...