söndag 31 mars 2019

Spröda baguetter med flingsalt

Spröda och luftiga baguetter som toppas med lite flingsalt. Passar perfekt till en soppa eller sallad. Goda att servera med bara lite smör eller en god olivolja. 



Ingredienser:

25 g jäst · 5 dl fingervarmt vatten · 2 tsk salt · 2 msk olivolja · 2 dl rågmjöl · 11 dl vetemjöl special · flingsalt till garnering


Gör så här:


Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts. Tillsätt salt, olja och mjöl.Blanda till en smidig deg och knåda den kraftigt i minst 10 min så glutentrådarna blir ordentligt starka.

Låt degen jäsa under bakduk i ca 1–1 ½ tim.

Dela degen i fyra delar och rulla dem avlånga och vrid dem några varv. Lägg dem på en baguetteplåt eller en vanlig ugnsplåt med bakplåtspapper. Pensla dem med vatten och strö över flingsalt och lite mjöl.

Låt bröden jäsa under bakduk i 30–40 min. Sätt ugnen på 250 grader.

Grädda bröden mitt i ugnen i 15 min. 

Låt bröden svalna på ett galler utan bakduk för att behålla den knapriga skorpan. Förvara bröden i en papperspåse eller inlindade i en handduk. 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...