Det här är en riktigt festlig dessert med en hemlig godisgömma i mitten, en garanterad succé! Receptet har jag tagit fram för Cloetta och det finns även i deras receptfolder som funnits i butikerna under hösten. Receptet tar lite tid att göra eftersom glassen fryses i omgångar men det är egentligen inte alls svårt. Det kan men fördel göras dagen innan och bara garneras vid servering.
Fotograf: Magnus Malmberg (http://magnusmalmberg.se)
Ingredienser:
10 dl vispgrädde · 1 burk kondenserad mjölk 400 g · 1 vaniljstång · 150 g Plopp Bridge eller Mjölkchoklad · 1 påse Polly · 75 g Plopp Mjölkchoklad till garnering
4 skålar (varav en 3-liters skål och en 1-liters skål)
Gör så här:
Plocka fram 4 skålar. Vispa grädde tills det bildas fasta toppar. Vänd försiktigt ner kondenserad mjölk. Dela smeten i två skålar, 2/3 i en skål och 1/3 i en annan. Ställ den med 1/3 i kylen. Skrapa ur vaniljstången och rör ner i den i skålen med 2/3.
Klä 3-liters skålen med plastfolie på insidan, låt det hänga ut över kanten. Häll i vaniljsmeten. Klä utsidan på 1-liters skålen med plastfolie och pressa ut glassen med skålen så att smeten täcker botten och sidorna. Frys i 1-2 timmar. Ta ut glassen och ta bort den lilla skålen och plastfolien.
Smält Plopp Bridge chokladen (eller mjölkchokladen) över vattenbad och låt den svalna något. Häll den smälta chokladen i gräddsmeten (från kylen) och blanda väl. Häll chokladsmeten i hålet där den lilla skålen varit. Forma en liten grop i smeten och häll där i Pollypåsen. Spara några Polly till dekoration. Ställ i frysen i minst 6 timmar.
Ta ut ca 20 minuter innan servering. Stjälp upp och garnera med mjölkchoklad och Polly.
Fotograf: Magnus Malmberg (http://magnusmalmberg.se)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar