söndag 10 februari 2019

Hemgjorda vildsvinskorv med vitlök och örter




I helgen gjorde vi fantastiskt goda vildsvninskorvar. Att göra egen korv är faktiskt inte så svårt och dessutom väldigt roligt. Har man inte tillgång till vildsvinsfärs går det bra att byta ut mot vanlig blandfärs eller kanske lammfärs.


Ingredienser:

1 kg vildsvinsfärs · 500 g sidfläsk · 1,5 dl vitt vin · 1,5 solovitlök (alt 6 klyftor) · 1/2 citron zest · 1 gula lökar · 1 msk enbär  · 1/2 tsk salvia torkad (eller 2 tsk färsk) · 1 msk rosmarin torkad (el 1/2 dl färsk) · 1 msk timjan (el 1/2 dl färsk) · 3 tsk salt · 1msk grovmalen svartpeppar · fjälster



Gör så här:

Lägg fjälster i kallt vatten ett par timmar. Spola igenom dem ordentligt ett par gånger.

Blanda alla ingredienser till korven, krossa enbären och finhacka örterna. Se till att att hålla smeten kall. Provstek lite av smeten innan du fyller den i fjälster. Smaka av om den behöver kryddas extra.
Fyll fjälstren med smeten och knyt så att du får lagom stora korvar.
 Stek dem på medelhett stekjärn.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...