tisdag 24 oktober 2017

Granola


De säger ju att frukosten är dagens viktigaste mål och ändå är det ofta den måltid vi lägger ner minst tid på. De flesta instämmer nog i att frukosten ska gå fort att få fram men vi vill ändå att den ska innehålla bra och nyttig näring. Hos oss gillar vi fil och granola till frukost och jag har försökt att göra denna så nyttig som möjligt genom att göra vår egen granola som jag stoppar i lite av varje. Här är ett recept som man kan variera ganska mycket genom att byta ut till sina egna favoritfrö, nötter eller torkad frukt.


Ingredienser

5 dl Sportgryn (fungerar även fint med enbart havregryn), 2 dl pumpafrö, 2 dl solrosfrö, 1,5 dl hacka d mandel, 1,5 dl hackad hasselnötter, 1 dl linfrö, 1 dl chiafrö, 1 dl varmt vatten, 1/2 dl honung
2,5 dl tranbär, 2,5 dl mullbär

Gör så här

Blanda alla ingredienser gryn, fröer och nötter i en bunke. Blanda ut honungen i vattnet och häll det i bunken, blanda noggrant runt. Fördela sedan på en plåt med bakplåtspapper under och sätt in i ugnen, 175 grader i ca 30 minuter. Rör om med jämna mellanrum så att blandningen inte bränns. Den ska bli rostad inte bränd. Ta ut och låt svalna. Blanda ner bären och förvara sedan i en burk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...