onsdag 8 mars 2017

Svamposoppa

Svampsoppa är en återkommande vardagsrätt hos oss, det är snabbt och enkelt att göra men samtidigt så gott! Jag gör den ofta på Portobellosvamp men det går likabra att använda kastanjechampinjoner eller vanliga champinjoner. Vill ni testa så är här mitt recept:



Ingredienser:

500g portobellosvamp · 1 gul lök · 1 klyfta vitlök · 2-3 buljongtärningar (jag använde svamp och kycklingbuljong) · 1 dl vitt vin · 13 dl vatten · 2 dl grädde · 1pkt bacon (kan uteslutas om man vill ha det vegetariskt)

Gör så här:

Hacka svampen grovt och tärna löken, fräs det i lite olja. Lägg undan lite av den frästa svampen. Häll vinet över den frästa svampen, häll i vatten och buljongtärningar, pressa i vitlök. Låt koka i ca 5 minuter, mixa sedan med stavmixer. Häll i grädden och smaka av med salt och peppar. Fräs upp bacontärningar och blanda sedan med den undanlagda svampen. Toppa soppan med detta.

Servera gärna med ett gott nybakt bröd. Testa gärna dessa goda bullar eller ett lite grövre rågbröd.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...