måndag 20 februari 2017

Cashewbollar i pitabröd

Jag försöker smyga in lite mer vegetariska rätter i familjen men med varierad framgång... Något som dock föll väl ut var cashewbollar i pitabröd. Nötiga och med mild chilismak tilltalade de hela familjen.

Ingredienser:

175 g cashewnötter  · 2 ägg  · 1dl ströbröd  · 2 msk vatten  · 0.5 gul lök, finhackad  · 2 vitlöksklyftor  · 1.5 dl riven ost  · 2 morötter, finrivna  · 1 chilli, finhackad  · Salt och peppar  · Olivolja till stekning · Pitabröd · Sallad · Majs · Tomat

Guacemole
2 avokado · 1 dl grekisk yoghurt · 1 msk citronsaft · 1 guacemolekryddmix

Gör så här:

Mixa nötterna fint med en stavmixer eller i matberedare. Blanda i ägg, vatten, ströbröd, lök, vitlök, morot, chili och ost, smaka av med salt och peppar.

Forma små bollar och platta till dem lite. Stek dem i olivolja 2-3 minuter på varje sida, medelhög värme.

Gör guacemolen: Mosa avocadon, blanda med yoghurt, citronsaft och kryddmixen, smaka av.

Värm pitabröden.

Servera med cashewbollarna med guacemole, sallad, majs och tomater i pitabröden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...