onsdag 20 juni 2018

Sommarasill (Brantevikssill)


Snart midsommar och dags att lägga in sillen! Idag har jag lagt in min sommarsill. Den påminner lite om Brantevikssill men görs inte från färsk sill såsom Brantvikssill görs. Jag använder istället inläggningssill och tillsätter en lag. Jag tycker det här är en väldigt fräsch och somrig sill med mycket dillsmak och passar därmed perfekt på midsommar.

Ingredienser:

1 dl ättikssprit · 2,5 dl socker · 3 dl vatten · 2 lagerblad · 1 msk kryddpeppar · 0,5 msk hela vitpepparkorn · 2 tsk citron peppar · 1,5 förpackning inläggningssill · 0,5 rödlök · 0,5 gul lök · 1 stor knippe dill · zest från 0,5 citron

Gör så här:

Koka upp ättika, socker och vatten tillsammans med lagerblad, kryddpeppar, vitpeppar, citronpeppar och stjälkarna från dillen. Låt lagen svalna och plocka sedan bort dillstjälkarna (dessa är bara med för att ge lite extra smak)
Hacka dillen och lök fint. Riv zesten från citronen. Skölj av sillen och skär den i sneda bitar. Varva dill, zest, lök och sill i en burk och fyll sedan på med lagen (inklusive pepparkorn och lagerblad). Låt sillen stå i kylen minst 1 dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...