Ingredienser:
250 g kavring · 75 g smör
Fyllning:
4 st gelatinblad · 2 st burk hela matjessil (250 g avrunnen vikt) · 2 msk av spadet · 1 st liten rödlök · 3 dl gräddfil · 3 dl creme fraiche · 1 dl hackad dill · 1 dl finskuren gräslök · Salt & Vitpeppar efter smak
Garnering:
10 st rädisor · 2 msk hackad gräslök
Gör så här:
Smula kavringen i matberedaren. Tillsätt smält smör och blanda. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Ställ i kylen i minst 30 minuter.
Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter. Låt sillen rinna av väl och hacka den fint, spara spadet. Skala och hacka löken fint. Blanda den med gräddfil, kesella, sill och dill. Ta upp gelatinbladen och smält i micron. Rör ner i sillröran. Smaka av med sillspad och häll i formen. Låt stå kallt i minst 4 timmar.
Ta bort formen och garnera tårtan med skivade rädisor och gräslök.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar