söndag 25 mars 2018

Baconinlindad fläskytterfilé i sous vide


Ikväll blev det baconinlindad fläskytterfilé (eller benfri kotlettrad för att vara mer korrekt) tillagad enligt sous vide (har du inte sous vide så går det bra att köra den i ugnen). Till det krossad potatis och ugnsbakade tomater. Köttet blev väldigt saftigt och baconen gav fin smak till köttet. 


Ingredienser:

1 fläskytterfilé · 1 pkt bacon · svartpeppar · 750 g potatis (gärna små) · 4 vitlöksklyftor · 1 dl olivolja · 4 tomater · 2 msk ströbröd · 1 dl riven ost · salt & peppar

Gör så här:

Putsa köttet fritt från senor, peppra det och linda sedan in med bacon.
Med sous vide: 
Vakuumförpacka köttet och lägg i baljan i 63 grader i 3 timmar. Ta sedan upp det och bryn det runtom i hett stekjärn.
I ugnen: 
Bryn köttet runtom, lägg det sedan i en ugnsfast form och tillaga i ugnen på 150 grader till 68 grader.
Tillbehör: 
Koka potatisen mjuk. Lägg dem på en plåt och krossa varje potatis lätt. Halvera tomaterna och lägg på samma plåt. Blanda olivolja med pressad vitlök, salt och peppar, droppa blandningen över potatisen och tomaterna. Strö ströbröd över tomaterna och riven ost över potatisen. Grädda i ugnen, 225 grader i ca 15 minuter.
Servera det gärna med en klick aioli.





5 kommentarer:

  1. Supergott! Tack för ett bra recept.

    SvaraRadera
  2. Hej körde köttet sous vide enligt receptet. Tycker att det var lite för länge. Köttet tappade sin struktur och fick en mjölig konsistens. Nästa gång så skall jag pröva 65 grader i en timme. Potatisen och tomterna var super/ hans

    SvaraRadera
  3. 70 grader i 60 min räcker. Senor smälter bort i sous vide

    SvaraRadera
  4. Jag körde filén/kotlettraden 80 min på 70 grader och stekte på den snabbt efteråt. Blev hur bra som helst. 🙂

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...