torsdag 21 juni 2018

Körsbärspaj

Vårt körsbärsträd bär ovanligt mycket körsbär i år så det gäller att hitta på olika vis att använda dem. Ikväll blev det en körsbärspaj, supergod och enkel att göra. 



Ingredienser:

Pajskal
125g Smör · 3 dl Vetemjöl · 2 msk Strösocker · 1 Nypa salt · 2 msk Vatten
Fyllning
5 dl Körsbär · 1 dl Strösocker · 1/2 Citron (saften) · 3 msk Potatismjöl
1 uppvispat ägg till pensling

Gör så här:

Mixa ihop smör, mjöl, socker och salt till en smulig massa. Tillsätt vattnet och mixa snabbt ihop till en deg. Lägg i en plastpåse och stoppa i kylen i en halvtimme.
Skölj och kärna ur körsbären. Rör ihop bär, socker, citronsaft och potatismjöl i en bunke!
Skär bort ca en tredjedel av degen till pajskalet och lägg åt sidan. Kavla ut degen och tryck ut i pajformen. Nagga botten och häll i bärfyllningen. Kavla ut den lilla biten deg du la undan till remsor och täck över pajen. Pensla remsorna med uppvispat ägg.
Grädda mitt i ugnen i 225C i 25-30 minuter. Servera med lite lättvispad grädde eller vaniljglass

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...