Här kommer nu ett lite mer ovanligt chili recept - chilimarmelad. Supergod kombination av hetta, sötma och syra. Tänk på att smaka av när du gör den så att du hittar den rätta balansen för just dig. Den här chilimarmeladen passar utmärkt till ostbrickan eller på en kvällsmacka med prästost och lite chilimarmelad!
Ingredienser:
6-7 thaichili · 500 g röd paprika · 1 tomat · 1,5 dl pressad citron (ca 2 citron) · 1 dl sherryvinäger (fungerar även med någon annan vinäger) · 500 g syltsocker
Gör så här:
Hacka chili, tomat och urkärnad paprika i mindre bitar.Lägg i en kastrull och häll över vinäger, citronsaft och syltsocker. Låt koka i ca 15 minuter. Mixa till lagom konsistens
Sterilisera burkarna och häll i marmeladen. Låt svalna.
Det står en tomat i receptet, men den finns inte med i instruktionerna. Ska det vara med?
SvaraRaderaHej och tack för att du är observant. Tomaten ska vara med men har fallit ur instruktionen. Men nu är det uppdaterat och allt finns med. Lycka till med marmeladen!
Radera