torsdag 14 september 2017

Rostade rotfrukter med korv


Det här är en enkel och praktisk rätt där allt lagas i samma ugnsform, en sk allt-i-ett rätt. Det går bra att blanda alla möjliga rotfrukter som sedan kompletteras med korv av något slag. Man tager vad man haver. 


Ingredienser:

4 (stora) potatisar · 4 morötter · 6 rödbetor · 2 röd lök · 600 g kryddig korv · Timjan · Olivolja · Salt & peppar

Sås:
3 dl turkisk yoghurt · 1/2 dl chilisås · 1 finhackad chili · 1 klyfta pressad vitlök · salt & peppar

Gör så här:

Klyfta eller dela rotfrukterna (potatis, morötter & rödbetor) i lika stora bitar. Lägg i en ugnsfast form, ringla över lite olivolja (ca 2-3 msk), salta & peppra samt repa lite timjan över det. Blanda runt och sedan in i ugnen, 225 grader. 

Dela korven i lagom bitar och klyfta löken. Efter 30 minuter tar du ut formen och blandar i korven och löken. Sätt in formen igen i 10-15 minuter. Känn att rotfrukterna är klara.

Blanda ingredienserna till såsen. Smaka av med chilin så att det inte blir för starkt (det är stor skillnad på chili och chili). 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...