Det här är verkligen den bästa kladdkaka jag har bakat. Smeten är lite mer än vad kladdkaka vanligtvis är och därmed blir den lite högre, mer av det goda alltså! Och pricken över i:et är helt klart jordnötterna som den toppas med. Det blir en lite crunchig effekt och saltet bryter fint av mot den söta kladdkaka.
Ingredienser:
200 g smör · 4 dl socker · 4
ägg ·
6 dl vetemjöl ·
2 dl kakao ·
100 g mjölkchoklad
Topping:
100 g mjölkchoklad · 2 dl salta jordnötter
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj
och bröda en springform ca 20-22 cm i diameter.
Smält smöret och låt det
svalna. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda vetemjöl och kakao. Vispa
ner smör och mjöl växelvis i äggsmeten. Hacka chokladen fint. Tillsätt
chokladen och rör till en slät smet. Fördela i formen. Strö över jordnötter och
hackad choklad.
Grädda på nedersta falsen i
20-25 minuter, den ska vara lite lös när du tar ut den. Låt svalna och skär i bitar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar