tisdag 9 oktober 2018

Sweet Chili

Sweet chilisås är en storfavorit här hemma och väldigt enkelt att göra själv. Jag använder lite mindre socker än vad det är i den man köper i affären. Hettan i denna är också lite större än vad det brukar vara i dem man köper i affären. Men vill du ha den mildare så välj en mildare chilisort (tex Dutch chili som är den "vanliga" chilin i våra butiker). 


Ingredienser:

8 Jamaican red chili · 4 vitlöksklyftor · 1 äpple · 2 dl socker · 2 tsk salt · 2 msk rödvinsvinäger · 5 dl vatten · 1-2 msk majsstärkelse


Gör så här:

Grovhacka chilin och äpplet, lägg i en mixer och mixa till lagom stora bitar. Lägg i en kastrull, pressa i vitlöken och blanda ner socker, salt vinäger och vatten. Låt det småkoka i ca 5 minuter.

Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och rör ner i såsen under omrörning. Låt den koka upp och småkoka i ca 5 minuter.

När den svalnar kommer den att tjockna ytterligare. Skulle den bli för tjock kan man röra ut den med lite vatten. Om den blir för tun så koka upp såsen på nytt och rör ut lite mer majsstärkelse i kallt vatten och bland i, låt puttra några minuter. Man vill ju få till den lite lagom simmiga konsistensen som sweet chili oftast har.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...