söndag 14 oktober 2018

Brioche hamburgerbröd

Ingredienser:

25 gram jäst · 75 gram smält smör · 3 dl mjölk · 1 ägg · 0,5 tsk salt · 1 msk socker · 7-8 dl mjöl · extra mjöl till utbakning · 1 ägg till pensling · ev sesamfrö


Gör så här:

Smula ner jästen i en stor bunke. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och värm till 37 grader. Häll lite av mjölkblandningen i bunken och rör tills jästen löser sig. Häll i resten av mjölkblandningen och rör om. 


Tillsätt ägg, salt och socker, blanda. Hälli mjölet och arbetat ihop en fast deg men som fortfarande är en aning klibbig. Lägg över en ren kökshandduk över och låt jäsa dragfritt i 1 timme.
Dela degen i 12 bitar och rulla till bullar och lägg över på en bakplåtsklädd plåt. Platta till dem lite med handen.  Lägg över handduken igen och låt jäsa i ytterligare 1 timme.
Pensla bröden med uppvispat ägg, om du vill ha sesamfrö så strö över dem. Grädda i mitten av ugnen i 220 grader, ca 12 minuter. Låt svalna innan du skär dem i två delar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...