tisdag 9 oktober 2018

Asiatisk chilisås

Denna chilisås har en asiatisk touch av ingefära och citron. En fräsch kombination som kan användas som smaksättare i många asiatiska rätter. Jag har använt Colombian Oranage Lantern chili men det går utmärkt med någon annan stark chili, tex thaichili, piripiri eller habanero. Tänk på att mängden chili som behövs kan variera med olika sorter och styrkan på den färdiga såsen varierar med detta. Detta blir en stark sås som ska användas med viss försiktighet.




Ingredienser:

20 Colombian Orange Lantern chili (eller en annan stark chili) · 10 cm ingefära · 1 äpple · 5-6 vitlöksklyftor · 1 citron · 3 msk honung · 3 dl vatten · 1 msk majsstärkelse

Gör så här:

Hacka chilin grovt, skala och riv ingefära och äpple, pressa vitlöken och lägg i en kastrull. Slå på vattnet och pressa juicen ur en citron och blanda ner honungen. Låt det koka i 5-10 minuter. Mixa med en stavmixer.

Blanda ut majsstärkelsen med lite vatten och rör ner i såsen, låt koka upp så att den tjocknar. Häll såsen på väl rengjorda flaskor och förvara i kylen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...