onsdag 20 december 2017

Julsill


Så var det dags att lägga in Julsillen! Trots att det finns massor av goda färdiginlagda sillar så tycker jag det blir godast med heminlagda. Det är dessutom inte så svårt, inte om man använder inläggningssill iallafall. Den här sillen hör julen till för mig och brukar finnas med på vårt julbord. Den baserar sig på en traditionell 1,2,3 lag och har en frisk smak av citrusfrukter.

Lag:

1 dl ättikssprit · 2 dl socker · 3 dl vatten

Inläggning:

2 burkar inläggningssill (420 gr) · 1 st rödlök · 1 st lime · 1 st apelsin · 2 st lagerblad · 10 st krossade kryddpepparkorn · 10 st kryddnejlikor · 1 msk limesaft

Gör så här:

Värm ingredienserna till lagen i en kastrull till sockret har löst sig. Blanda i lagerblad och kryddor.
Låt svalna.Skär sillen i bitar och rödlöken, limen och apelsinen i skivor. Varva alla ingredienserna i en burk.Slå över limesaften och den kalla lagen, sätt på lock.
Låt stå minst 2 dygn innan servering.

Det blir 1 stor burk eller 2 små.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...