Idag är det kanelbullens dag och det ska vi såklart fira med nybakta supergoda kanelsnurror.
Receptet hittar ni här.
Ingredienser:
35 g jäst · 5 dl mjölk · 150 g rumsvarmt smör · 1 1/2 dl socker · 1/2 tsk salt · 2 tsk stött kardemumma · 14 dl vetemjöl
Fyllning:
200 g smör · 1 socker · 2 dl riven mandelmassa · 2 msk kanel
Pensling:
ägg · pärlsocker
Gör så här:
Smula jäst i en skål. Värm mjölken till 37 grader och häll över jästen. Rör tills den lösts upp.
Tillsätt smör i klickar, socker, salt, kardemumma och mjölet. Arbeta degen väl, ca 10 minuter i maskin. Låt degen jäsa i ca 1 timme.
Gör fyllningen: Rör ihop smör, socker, mandelmassa och kanel.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i två bitar. Kavla ut varje bit till en avlång platta, bred på fyllning. Vid degen i tre lager och skär ca 2cm breda remsor. Snurra varje remsa och gör en knut av den, se till att fästa båda ändarna i botten.
Lägg bullarna på en plåt med bakpapper. Låt jäsa i ca 1 timme. Tryck försiktigt på en bulle, degen ska åka ut igen, då är den färdigjäst.
Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker och grädda mitt i ugnen i 250 grader, 8-10 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar