Jag försöker smyga in lite mer vegetariska rätter i familjen men med varierad framgång... Något som dock föll väl ut var cashewbollar i pitabröd. Nötiga och med mild chilismak tilltalade de hela familjen.
Ingredienser:
175 g cashewnötter · 2 ägg · 1dl ströbröd · 2 msk vatten · 0.5 gul lök, finhackad · 2 vitlöksklyftor · 1.5 dl riven ost · 2 morötter, finrivna · 1 chilli, finhackad · Salt och peppar · Olivolja till stekning · Pitabröd · Sallad · Majs · Tomat
Guacemole
2 avokado · 1 dl grekisk yoghurt · 1 msk citronsaft · 1 guacemolekryddmix
Gör så här:
Mixa nötterna fint med en stavmixer eller i matberedare. Blanda i ägg, vatten, ströbröd, lök, vitlök, morot, chili och ost, smaka av med salt och peppar.
Forma små bollar och platta till dem lite. Stek dem i olivolja 2-3 minuter på varje sida, medelhög värme.
Gör guacemolen: Mosa avocadon, blanda med yoghurt, citronsaft och kryddmixen, smaka av.
Värm pitabröden.
Servera med cashewbollarna med guacemole, sallad, majs och tomater i pitabröden.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar