söndag 10 mars 2019

Ryggbiff med sötpotatispure, rostad blomkål och gremolata



Ingredienser:

4 tjocka skivor ryggbiff
2-3 sötpotatisar · 25 g smör · 1 tsk smoked paprika · salt & peppar
1 st blomkålshuvud · 1 ask körsbärstomater · olivolja · salt & peppar
1 stor knippe persilja · 3 vitlöksklyftor · 1 citron (zest & saft) · 1 dl olivolja · Chiliflakes (efter smak) · Salt & peppar


Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Ta av blasten på blomkålen och dela den i blomkålsbuketter, lägg dem på en plåt och ringla över lite olivolja, salta & peppra. Sätt in i ugnen tills det är gyllene, ca 20 minuter. Sätt även in tomaterna med lite olivolja på, i ugnen och låt rosta tills de får lite färg. Ta ut när de börjar se färdiga ut.

Skala och dela sedan sötpotatisen i bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll av och mixa slät med mixerstav tillsammans med smöret, smaka av med salt, peppar och smoked paprika.

Kör persilja, citronzest och citronsaft, vitlök, olivolja, chiliflakes och salt & peppar i mixer till gremolatan.

Salta och peppra ryggbiffsskivorna ordentligt och stek sedan i smör på båda sidor.

Servera köttet med tillbehören.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...