söndag 2 september 2018

Svampaj

Enkel och god svampaj som passar utmärkt med såväl köpta champinjoner som egenplockade kantareller, tag vad du har och blanda gärna olika sorter. Pajdegen är gjord av kikärter, det blir både gott och lite nyttigare, testa gärna. Men om du vill så kan du såklart byta till en vanlig pajdeg. 



Ingredienser:

1 förp kikärter · 2 msk olivolja  · 3 msk vetemjöl  · 2 msk vatten (om degen upplevs för fast)
1l svamp  · 1 st lök  · 4 st ägg  · 3 dl mellanmjölk · 1 msk rapsolja  · 2 dl ost riven · 1 tsk chilisalt/vanligt salt  · 2 krm svartpeppar

Gör så här:
Låt kikärtorna rinna av. Mixa kikärtor, olivolja och mjöl till pajskalet med en stavmixer. Om den är för fast och svår att mixa ta i lite vatten. Tryck ut degen i pajformen och nagga med en gaffel. Har du tid så låt det stå i kylskåpet 10-30 minuter. Förgrädda skalet i 20 minuter på 200 grader.

Skär svampen i bitar och hacka löken. Fräs först svampen i oljan i en stekpanna, ca 5 min. Lägg i löken och låt den fräsa några min. Krydda med salt och peppar.

VIspa ihopa ägg och mjölk. Häll den frästa svampenröran och osten i pajskalet. Häll över äggstanningen. Grädda i nedre delen av ugnen i 30-40 min.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...