Högrevsburgare med hembakat hamburgerbröd är ju bara så fantastiskt gott! I detta recept har jag en supergod avokadosalsa till som fint balanserar smakerna. Man kan själv styra hur stark man vill ha den genom att ta mer eller mindre tabasco och sedan balansera upp detta med honungen. Smaka av så du får den perfekt!
Hembakta hamburgerbröd:
2,5 dl vatten
· 0,5 dl mjölk · 6 g torrjäst · 2
msk socker · 2
tsk salt · 1 ägg · 50 g smör · 9
dl vetemjöl
Gör så här:
Smält smör och
tillsätt vatten och mjölk, värm till 40 grader.
Blanda torra
ingredienser, jäst, mjöl, socker och salt
Blanda de torra
ingredienserna med vätskan och ägget, arbeta i maskin i 10 min.
Låt degen jäsa i 1-2
h, baka ut 8-10 bröd och låt jäsa 1 h till.
Spraya med vatten
och baka av i ugn i 220 grader ca 8 minuter.
Högrevsburgare med avocadosalsa:
600 gr högrevsfärs · Salt & Peppar
1 pkt
bacon · 4 skivor
cheddarost · Sallad · Bifftomat · Majonäs eller
hamburgerdressing
1
avocado · 10 romantica tomater · 1/2 rödlök · 1
paprika · 1 chili · 1 klyfta
vitlök · Citronsaft · 1 skvätt honoung · olivolja
· Några droppar tabasco · Salt & peppar
Gör så här:
Forma färsen till 4
hamburgare, salta och peppra.
Grilla på grillen
eller stek i järn på hög värme. Låt gärna dem vara lite rosa i mitten.
Stek baconen, skölj
salladen och skär upp tomaten
Salsa: Skölj och
tärna tomat, paprika och avocado. Skala och finhacka rödlök och chili. Blanda i
en skål och häll över citronsaft, honung, tabasco, olja, salt och peppar.
Montera ihopa din
burgare och njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar